Geïsoleerde ventilatiekanalen voor uw duurzame projecten?

wij hebben het antwoord!
Geïsoleerde ventilatiekanalen voor uw duurzame projecten?

Verschillende duurzame antwoorden voor uw ventilatieproject

R-Vent richt zich met haar producten en diensten continu op het realiseren van een prettig en gezond binnenklimaat om in te wonen of te werken. Luchtdichtheid en energiezuinigheid zijn van essentieel belang voor de realisatie van een duurzaam binnenklimaat. Sinds 1 januari 2021 geldt voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, dat aanvragen van de omgevingsvergunning moeten voldoen aan de eisen voor bijna energie neutrale gebouwen (BENG).

Hierdoor wordt het realiseren van een gezond binnenklimaat in hogere mate afhankelijk van de voorzieningen voor de ventilatie en luchtbehandeling in de gebouwen. R-Vent heeft een groot aanbod aan energiebesparende systemen met warmteterugwinning die in nieuwbouwprojecten vaak in combinatie met luchtwarmtepompen worden toegepast. Maar welke luchtkanalen kun je hier nu het beste voor gebruiken?

 
R-Vent Dampdicht geïsoleerde buizen en hulpstukken

Ons antwoord voor aan- en afvoerkanalen van WTW-systemen

Speciaal voor de aan- en afvoer lucht aansluitingen op WTW- systemen en lucht warmtepompen zijn R-Vent Dampdicht geïsoleerde Buizen en hulpstukken ontwikkeld. De R-Vent Dampdichte buizen en hulpstukken zijn standaard voorzien van R-Vent Safe én 13mm Aerofoam dampdichte isolatie. Dit zorgt ervoor dat het warmteverlies vermindert wordt en voorkomt condensvorming. Hiernaast heeft het  geluidsisolerende eigenschappen en is standaard voorzien van R-Vent Safe voor een luchtdichte aansluiting.

Compleet overzicht van leverbare R-Vent Dampdicht geïsoleerde componenten

 

Climate Recovery, hét duurzaamste, geïsoleerde kanaalwerk

Ons duurzaamste antwoord op geïsoleerd kanaalwerk uit gerecycled glans, zand en soda

Duurzame, efficiënte energie is niet langer het doel, het is een voorwaarde. Met een compleet assortiment geïsoleerde kanalen en hulpstukken biedt ons duurzame Climate Recovery® kanaalsysteem u de mogelijkheid om op dit gebied een voorsprong te creëren. Het Climate Recovery® kanaalsysteem, ook wel CR kanaalsysteem genaamd, biedt een assortiment vervormbare (rond én rechthoekig in één) geïsoleerde kanalen en hulpstukken voor de markt op het gebied van verwarming, ventilatie, en airconditioning (HVAC). CR ventilatiekanalen en CR hulpstukken zijn zo goed als helemaal van gerecycled glas en zand gemaakt en zijn daarmee de duurzaamste kanalen.

Meer informatie over Climate Recovery

 

R-Vent SPEED Thermo Duct, geïsoleerde duurzame dak- en stijgkanalen

Ons antwoord voor duurzame, geïsoleerde dak- en stijgkanalen.

Kanaalwerk bovendaks wordt blootgesteld aan de meest extreme weersomstandigheden. R-Vent SPEED Thermo Duct is een zeer duurzame en economische oplossing voor het snel en eenvoudig realiseren van geïsoleerd kanaalwerk met een strakke uitstraling. Ook onderdaks in gebouwen bieden de thermisch geisoleerde kanalen de nodige voordelen. Speciaal voor stijgkanalen biedt R-Vent SPEED Thermo Duct een lichtgewicht oplossing waarmee montage van stijgkanalen niet alleen duurzamer wordt maar ook sneller en eenvoudiger door het geringe gewicht.

Meer informatie over R-Vent SPEED Thermo Duct